Sign In

Боља саобраћајна инфраструктура предуслов за развој туризма

Објављено:

Помоћник министра за туризам и угоститељство Драгана Ристић учествовала је у петак, 19.04.2019. године, на Другој међународној конференцији о туризму која је одржана у Културном центру Бански двор у Бањалуци.

 

Ристићева је учествовала у оквиру панела „Туристичка инфраструктура - саобраћајна повезаност“, на којем је истакнуто да је за интензивнији развој туризма и привлачење нових туриста неопходна адекватна саобраћајна инфраструктура. „Просјечан туриста, осим занимљивог садржаја, квалитетног смјештаја и љубазних домаћина, жели и безбједан и квалитетан приступ туристичким дестинацијама и знаменитостима. У том контексту, неопходан је развој квалитетних путева и жељезница, као и одговарајући авио саобраћај. То су пројекти који, примарно, не зависе од туристичких радника, већ од оног дијела ентитетских и локалних власти који се баве развојем саобраћајне инфраструктуре, а она годинама у Републици Српској напредује“, рекла је помоћник министра за туризам.

 

У своме излагању Ристићева се осврнула на постојећу саобраћајну повезаност туристичких потенцијала у Српској, значај изградње аутопутева према Градишци и Добоју, као и значај бањалучког аеродрома који користи све већи број туриста. „Сарадња различитих нивоа власти у циљу побољшања саобраћајне инфраструктуре пут је ка бржем и квалитетнијем развоју туризма у Републици Српској, а он је у константном расту и све више чини једну од најпрофитабилнијих грана привреде. Туризам је велика шанса за укупан привредни развој Републике Српске“, навела је Ристићева на конференцији.

 

Овогодишња конференција у Бањалуци привукла је бројне панелисте који су  расправљали о тенденцијама, могућностима и предусловима за развој туризма.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.