Sign In

Глухаковић: ''Виа Динарика'' значајан пројекат за унапређење туристичке понуде у Републици Српској

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић присуствовао је у понедјељак, 11.12.2017. године, у Сарајеву, завршној конференцији у оквиру пројекта ''Виа Динарика'', који је реализован у циљу стварања нове туристичке понуде у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

 

Говорећи о значају пројекта у контексту локалног и регионалног развоја, министар Глухаковић је рекао да је кроз овај пројекат развијен  туризам у руралним подручјима која до сада нису била довољно туристички искоришћена, као и да је дата могућност да се са земљама у региону може креирати заједничка туристичка понуда и формирати регионални туристички производ.

 

Он је изразио задовољство што је ресорно министарство било дио пројекта који има за циљ да допринесе запошљавању локалног становништва, повећању смјештајних капацитета у руралним подручјима и повећању туристичких услуга у Републици Српској.

 

''Резултат реализованог пројекта који данас имамо односи се на нову туристичку понуду садржану кроз уређене планинарске, бициклистичке и пјешачке стазе, нова сеоска домаћинства и планинарске домове'', рекао је министар Глухаковић.

 

Глухаковић је навео да су рурална подручја у Републици Српској погодна за развој скоро свих видова туризма, попут авантуристичког, планинског, ловног, риболовног, агротуризма и екотуризма, те да се пројектом нуди широк спектар туристичких услуга од планинарења, бициклизма, рафтинга, скијања, риболова, спелолошких активности и гастрономске понуде.

 

Министар трговине и туризма рекао је да је значајно што је пројекат који је подржан од стране Развојног програма Уједињених нација (UNDP) и Америчке агенције за међународни развој (USAID), реализован у Републици Српској и Босни и Херцеговини, с обзиром на то да је ријеч о подручју које је близу највећег свјетског тржишта за екотуризам – Европске уније, што би свакако требало искористити.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.