Sign In

Конференција „Потрошачки форум“ у Мостару

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић и помоћник министра за трговину Душанка Тегелтија присуствовали су конференцији „Потрошачки форум 2018“ која је одржана данас у Мостару, у организацији Федералног министарства трговине.

Министар Глухаковић обратио се учесницима на отварању конференције рекавши да сарадња ресорних министарстава у Републици Српској и Федерацији БиХ доприноси бољој заштити потрошача и унапређењу стања на тржишту.

Глухаковић је подсјетио да је у Републици Српској много урађено на унапређењу заштите потрошача, те да је од 2012. године у примјени Закон о заштити потрошача, на основу којег је омогућен већи степен остваривања потрошачких права у Републици Српској.

Он је навео да је у заштити потрошачких права неопходна сарадња са удружењима која се баве питањима заштите потрошача, те да су пројектне активности удружења које се проводе у овој години у Републици Српској усмјерене на бољу информисаност и образовање потрошача и трговаца.

Глухаковић је истакао да се у Републици Српској сваке године из буџета ресорног министарства издваја 100.000 КМ за рад и пројекте удружења, те да је досадашња сарадња показала добре резултате у заштити права потрошача.

Конференцији у Мостару присуствовали су представници ресорних министарстава из Републике Српске и ФБиХ, као и представници удружења потрошача, великих трговачких центара и инспекцијских органа.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.