Sign In

Конференција о туристичким потенцијалима Сребренице

Објављено:

Помоћник министра за туризам и угоститељство Драгана Ристић и савјетник министра Миладин Лазић учествовали су данас у Сребреници на Конференцији о туристичким потенцијалима ове општине.

 

Конференцију су организовали Туристичка организација Сребреница и Национални парк „Дрина“, с циљем сагледавања могућности  за развој туризма на подручју општине Сребреница.

 

Ристићева је рекла да општина Сребреница, иако територијално мала, има велике потенцијале за развој туризма. „Данас на овом малом простору можете да пијете љековиту воду бање „Губер“, посматрате археолошке остатке из римског периода који су изложени у  музеју Римски Муниципиум и да се одмарате на обалама Перућачког језера. Ово су само неки од потенцијала и понуде коју ова општина може да пружи туристима“, навела је Ристићева. Она је истакла да ће битну улогу за развој туризма имати и Национални парк “Дрина”, као и прекогранична сарадња са сусједном општином Бајина Башта и Националним парком „Тара“.

 

Међу темама које су разматране у оквиру једнодневне конференције у Сребреници било је и сагледавање могућности и перспектива за развој бање Губер.

 

Конференцији је присуствовао и начелник општине Сребреница Младен Грујичић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.