Sign In

Министар Глухаковић: Заштита потрошача у Републици Српској на знатно вишем нивоу

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић присуствовао је у сриједу, 25.04.2018. године, представљању пројекта ''Информисање и савјетовање потрошача о потрошачким правима'' које је у Тржном центру ''Спектар'' у Бијељини одржало Удружење потрошача ''Звоно'' из Бијељине.

Министар Глухаковић је том приликом нагласио да је заштита потрошача у Републици Српској на знатно вишем нивоу у односу на много развијеније земље и земље у окружењу, те да поред нормирања области заштите потрошача од стране ресорног министарства, велики допринос у томе имају и пројектне активности удружења која се баве заштитом права потрошача у Републици Српској.

Он је навео да Министарство трговине и туризма сваке године финансијски подржава пројекте које предлажу удружења, те да је ове године подржало пројекат који ће бити проведен путем шест информативно-савјетодавних радионица у средњим школама и тржним центрима на подручју Бијељине, Лопара и Угљевика, како би се о правима и обавезама упознали и потрошачи и трговци.

Министар Глухаковић је на представљању пројекта говорио и о важности развијања свијести о куповини домаћих производа из Републике Српске, а на које Министарство трговине и туризма већ неколико година указује путем кампање ''Наше је боље''.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.