Sign In

Министар Драгица Ковач отворила Сајам туризма и гастрокултуре у Бијељини

Објављено:

Министар трговине и туризма Драгица Ковач отворила је данас у Бијељини 10. Сајам туризма и гастрокултуре „Бијељина-турист 2019“, рекавши да су сајамске манифестације добра прилика за чвршће повезивање привредника у земљи и региону, те размјену добрих пракси и искустава.

Ковачева је изразила задовољство што је имала прилику да отвори сајам који је значајан за Бијељину и Семберију, као и за Републику Српску. „Туристички потенцијали које има Семберија и Република Српска на оваквим манифестацијама имају прилику да се покажу свијету, да се промовишу и да, оно што нам је заједнички циљ, доведу што већи број туриста у наше крајеве, те да тако помогнемо развој комплетне привреде“, рекла је министар трговине и туризма.

Ковачева је навела да је данашње потписивање протокола између туристичких организација Републике Српске и Војводине од великог значаја. „Имамо изузетну сарадњу са Србијом у свим ресорима, па и у ресору трговине и туризма. Одабрали смо да ово потписивање протокола о сарадњи буде у Семберији, јер она практично представља отворена врата између Српске и Србије“, рекла је Ковачева. Она је нагласила да у заједничком наступу Србија и Српска представљају своје туристичке потенцијале и тако унапређују туризам и привреду у обостраном интересу.

Овогодишњи сајам окупио је 110 излагача из Републике Српске, Србије, Словеније, Хрватске и Црне Горе, што је двоструко више него прошле године.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.