Sign In

Министар Драгица Ковач разговарала са градоначелником Бијељине

Објављено:

Министар трговине и туризма Драгица Ковач боравила је данас у службеној посјети граду Бијељини гдје је разговарала са градоначелником Мићом Мићићем и градским руководством о актуелним питањима из области трговине и туризма.

 

По завршетку састанка Ковачева је навела да је разговарано о унапређењу сарадње с циљем заједничког налажења најбољих начина за развој трговине, туризма и цјелокупне привреде семберске регије.


„Бијељина има пуно туристичких потенцијала и заједнички треба даље да радимо на унапређењу понуде и њене промоције“, истакла је Ковачева. Она је као туристички потенцијал Семберије навела бањски, ловни, еко и етно, као и вјерски туризам, уз транзитни и туризам везан за гастрономију у области која је позната по производњи здраве хране.

 

„Простора за даљи развој има и сигурно је да треба радити на унапређењу постојећих туристичких потенцијала који су још увијек недовољно искоришћени, а којима би се допринијело стварању нових привредних активности и резултата од којих би локална заједница и цијела семберска регија имале велике користи“, изјавила је министар трговине и туризма. Она је истакла да је Министарство трговине и туризма у протеклом периоду издвојило значајна средства из буџета за развој туризма на подручју града Бијељина, који су искоришћени за финансирање пројеката у туризму, чиме је, између осталог, помогнут развој различитих инфраструктурних пројеката, унапређење туристичке сигнализације и промотивних активности, а финансиране су и бројне туристичке манифестације на овом подручју.

 

На састанку у Градској управи министар Драгица Ковач присуствовала је и потписивању уговора о сарадњи туристичких организација Републике Српске и Војводине, која је партнер бијељинског Сајма туризма и гастрокултуре.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.