Sign In

Министар Глухаковић: Туристи из Хрватске заинтересовани за бањски туризам Српске

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић боравио је у службеној посјети Копривничко-крижевачкој жупанији у Хрватској, гдје је разговарао са руководствима општине Калник и града Крижевци, као и са привредницима из ове жупаније.

Глухаковић је рекао да су туристи из Копривничко-крижевачке жупаније заинтересовани за коришћење бањских потенцијала Српске, првенствено Бање Врућице код Теслића и Бање Кулаши код Прњавора, те да би ускоро могло доћи до организованих туристичких посјета.

''Са неколико жупанија у Хрватској имамо одличну сарадњу и туристи већ годинама долазе у наше бањске и друге центре. Ова жупанија је у том смислу била непокривена и сад ће се отворити могућност да њихове агенције дођу у бање Врућицу, Кулаше или Слатину, да виде шта нудимо'', рекао је министар трговине и туризма.

Он је навео да би се на тај начин могао направити добар пословни однос како за туристичко-здравствене центре у Републици Српској, тако и за госте који би дошли у Српску.

Министар Глухаковић рекао је и да је из разговора са привредницима, те обиласком предузећа у Калнику и Крижевцима, упознат са могућностима искоришћавања фондова Европске уније, као и да је чуо мишљења и искуства на који начин је могуће успоставити прекограничну сарадњу са локалним заједницама у смислу повезивања у пружању услуга и трговини.

Он је истакао да на том подручју послује велика компанија ''Подравка'' која има широку лепезу производа, а чија искуства око брендирања и заштите домаћих производа би се могла искористити и за брендирање производа у Српској.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.