Sign In

Министар Глухаковић боравио у службеној посјети Израелу

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић боравио је у уторак и сриједу, 06. и 07. фебруара 2018. године, у службеној посјети Израелу,  гдје је присуствовао отварању 24. Међународног сајма туризма у Тел Авиву (IMTM 2018), на којем је и ове године представљена туристичка понуда Републике Српске.

Министар Глухаковић је том приликом посјетио штанд Туристичке организације Републике Српске на којем су представљени најзначајнији туристички потенцијали Српске, међу којима је доминирала понуда бањског и планинског туризма, као и активног одмора у оквиру којег су представљени национални паркови, рафтинг и други видови авантуристичког туризма у Српској.

''Министарство трговине и туризма већ неколико година уназад даје подршку републичкој Туристичкој организацији за одлазак и наступ на сајму туризма у Тел Авиву, јер је ријеч о најпосјећенијем сајму туризма у овом дијелу Медитерана. Велику подршку за наступ на сајму пружа и Представништво Републике Српске у Израелу и сигурно је да наш заједнички рад и сарадња дају допринос што успјешнијем представљању Српске у овој земљи'', рекао је министар Глухаковић. Он је истакао да је задовољан посјећеношћу штанда са туристичком понудом Српске, наводећи да га радује што је примјетан интерес посјетилаца за оно што нуди Српска као неоткривена и јединствена дестинација.

Током дводневне посјете Тел Авиву, министар Глухаковић састао се и са министром туризма Израела Јаривом Левином са којим је разговарао о могућностима сарадње између Српске и Израела у области туризма. Разговарано је о могућностима за успостављање директне авионске линије између Републике Српске и Израела, као и о начинима могућег повећања туристичког промета између двије земље.

Израелски министар туризма упознао је министра Глухаковића са позитивним трендом у туристичком промету своје земље, рекавши да је забиљежено значајно повећање броја долазака туриста у Израел од преко 26% у протеклих годину дана, а што, према његовим ријечима, потврђује да Израел постаје све занимљивија дестинација туристима из цијелог свијета.

Министар трговине и туризма Републике Српске истакао је да сарадња између двије земље може имати велике користи за Српску у погледу усвајања искустава за што бољу изградњу туристичког имиџа и позиционирање на тржишту. Глухаковић је навео да постоји још простора за сарадњу који би требало унапређивати у наредном периоду како би Српска као дестинација била ближа туристима из Израела. Он је овогодишње учешће Српске на сајму у Тел Авиву оцијенио успјешним, наводећи да је Република Српска међу првим земљама у региону препознала значај представљања на овом сајму, за који су ове године интерес показале и друге земље из окружења, попут Србије, Словеније, Македоније и Румуније.

Међународни сајам туризма у Тел Авиву сматра се највећим сајмом туризма у источном Медитерану на којем сваке године учествује преко 1.700 излагача из 60 земаља и 17.000 посјетилаца.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.