Sign In

Министар Глухаковић говорио о важности породичног предузетништва

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић отворио је данас на Јахорини Другу регионалну конференцију о породичном предузетништву Србије, БиХ и Црне Горе, рекавши да је конференција одличан начин да се унаприједи пословање породичног предузетништва.

Он је навео да су у Републици Српској, кроз одговарајућу законску регулативу, створене шансе да породични бизнис буде што више организован, те да се на тај начин стварају могућности и да се више популације задржи у Републици Српској.

''Имамо жељу да на конференцији видимо како да дамо још снажнији замах развоју породичног предузетништва, са акцентом на веће учешће жена и њихово лидерство. Наш циљ јесте и стварање својеврсног регионалног кластера и пословног инкубатора за развој породичног предузетништва'', рекао је министар трговине и туризма.

Министар Глухаковић истакао је да скуп заслужује и додатну пажњу зато што су данас на Јахорини заступљене земље региона које још нису чланице Европске уније, потврдивши да Република Српска има Стратегију за развој малих и средњих предузећа до 2022. године, као и да су отворене многе могућности за развој занатског предузетништва.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.