Sign In

Министар Глухаковић отворио ''Први салон жилавке'' у Требињу

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић отворио је у сриједу, 16.08.2017. године, у Винској галерији ''Вукоје'', у Требињу, манифестацију ''Први салон жилавке'' на којој су представљена најбоља херцеговачка вина, сир и пршут.

Министар Глухаковић рекао је да је Влада у овој манифестацији препознала нови замах у развоју агротуризма и винског туризма у Херцеговини.

''Посебно ми је драго што оваква манифестација креће из Требиња, винског краја, те што је успјела да повеже винаре из цијеле Херцеговине, у оба ентитета, и мала газдинства која производе сир и пршут'', рекао је министар Глухаковић.

Он је навео да вјековна традиција производње жилавке у овом крају на овај начин добија нови замах, што је добра порука туристима који долазе у Требиње.

Директор подрума ''Вукоје'' Радован Вукоје рекао је да на ''Салону жилавке'' излаже 17 произвођача ове врсте вина са подручја од крајњег запада до крајњег истока Херцеговине, истакавши да су осим винара окупљени и произвођачи сира и пршута, као медитеранских специјалитета.

Циљ организатора је да наредних година на манифестацији буду представљени и други медитерански гастрономски специјалитети као дио туристичке понуде Херцеговине.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.