Sign In

Министар Глухаковић посјетио општину Петрово

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић посјетио је општину Петрово и градилиште бањско-туристичког комплекса "Терме Озрен", у озренском насељу Какмуж. Након састанка са начелником општине Озреном Петковићем, министар Глухаковић рекао је да Влада Републике Српске даје пуну подршку развоју ове локалне заједнице, а као примјер добре праксе навео је заједнички пројекат изградње терми. Неперспективна имовина „Терми Озрен“ додијељена је  инвеститору "Милојевић Гиље-гас" из Србије, који ће, по принципу сопствених већ развијених „Бање Ждрело“ и „Соко Бање“ у Србији, инвестирати у „Терме Озрен“.

Министар Глухаковић рекао је да је изградња овог бањског комплекса до сада највећи пројекат у овој локалној заједници.

"Данас смо разговарали и о могућности за нека друга улагања у туризам, како најбоље представити регулациони план и ван граница Републике Српске и на који начин привући нове инвеститоре, јер то овај простор заслужује", рекао је Глухаковић.

Он је подсјетио да је Влада заједно са свим институцијама Српске дала пуну подршку овој локалној заједници и најавио додатно унапређење односа како би локално становништво било задржано. Глухаковић је изразио задовољство што је компанија "Милојевић Гиље - гас" у Републици Српској и овој локалној заједници препознала сигурност за улагање.

Начелник општине Петрово Озрен Петковић истакао је да ова локална заједница има добру сарадњу са Владом Републике Српске и са ресорним министарством. Он је додао да је на данашњем састанку било ријечи и о туристичкој зони Калуђерица и најавио одржавање конференције на којој би били представљени њени потенцијали.

Директор компаније "Милојевић Гиље-гас" Славиша Јовић најавио је да би до краја августа требало да буде завршена прва фаза радова, након које слиједи изградња хотелског дијела, заједно са пратећим садржајем.

Он очекује да ће већ у наредној години, почетком сезоне, "Терме Озрен" у једном дијелу бити пуштене у рад, а да ће довршетак изградње цијелог објекта бити закључно са 2019. годином.

Овај комплекс имаће хотел са шездесетак соба, ресторан капацитета 150 мјеста, свечану салу за 400 гостију, конгресну салу, два затворена и три отворена базена, спортске терене и модерну бензинску пумпу.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.