Sign In

Министар Глухаковић присуствовао ''Јахоринском пословном форуму''

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић присуствовао је данас на Јахорини отварању научне конференције ''Јахорински пословни форум'' на којој су се седму годину заредом окупили економски стручњаци из земаља региона.

 

Обраћајући се присутнима на отварању конференције, министар Глухаковић истакао је да конференција показује колико је Јахорина значајна као туристичка дестинација и препознатљив регионални туристички бренд.

 

''Драго нам је да се у вријеме експанзије Јахорине ове зимске сезоне одржава и ова научна конференција. Сигуран сам да ћемо добити квалитетне закључке и да ћемо ми оперативци – Влада Републике Српске и Министарство трговине и туризма -  имати добру основу за даљи рад, посебно у области образовања, јер су данас овдје са нама и студенти економских наука'', рекао је министар Глухаковић.

 

Он је навео да би ''Јахорински пословни форум'' требало да има не само конференцијски, него и научни дио, јер је извјесно да наука и образовање, као и рад на терену, сигурно доносе резултате.

 

''Путем регионалних стратегија и регулационих и просторних планова, у образовном смислу имали смо много користи од досадашњих јахоринских сесија унутар пословног форума, тако да су струка и наука помогли интензивнији развој Јахорине која посједује све ресурсе, погодности и могућности за врхунски туризам, а то је ова сезона и показала, укључујући 'Трку познатих' и 'Фестивал 84' '', рекао је министар Глухаковић.

 

У оквиру овогодишњег ''Јахоринског пословног форума'' обрађене су теме из области економије и туризма кроз излагања 44 научна и стручна рада. Посебан панел у оквиру конференције посвећен је културном туризму у земљама Западног Балкана.

 

Конференција, на којој је учествовало 90 учесника из БиХ, Мађарске, Србије, Хрватске, Македоније и Црне Горе, одржана је у организацији Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.