Sign In

Министар Глухаковић присуствовао конференцији ''Одрживи развој туризма у Дунавском региону: Нове перспективе'' у Београду

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић присуствовао је отварању Међународне конференције ''Одрживи развој туризма у Дунавском региону: Нове перспективе'', која се одржава у Београду.

Конференцију, која се обиљежава у оквиру Међународног дана Дунава, отворио је министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић.

Министар Глухаковић истакао је да је учешће на овој конференцији изузетно значајно за Републику Српску, јер може да сагледа шта други нуде и да надоградњом своје понуде постане конкурентнија земљама у региону.

"Добро је да смо на овој Конференцији, да видимо како упаковати туристички производ. Овдје су представници многих далеких земаља и част нам је бити у Београду и представити шта Српска има. Здравствени туризам и искориштавање бањских капацитета један је од кључних адута које Република Српска може понудити страним туристима ", рекао је министар Глухаковић.

Он је навео да је мапа здравственог туризма у Републици Српској изузетно богата и да су бање "Врућица", "Мљечаница" и "Слатина" већ одавно познате и ван граница Српске.

"Разговарали смо са представницима Министарства здравља Србије о могућности да и „Бања Кулаши“, која је изузетно ефикасна у лијечењу кожних обољења, буде боље препозната на тржишту Србије. Вишеградска Бања „Вилина влас“ се све више афирмише, као и „Бања Дворови“ код Бијељине, чији су термални извори истог састава и квалитета као у бањама Мађарске", рекао је Глухаковић.

Министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић изјавио је да би Дунав данас, као Рајна у прошлости, могао да постане симбол помирења народа на овим просторима - да доведе до уклањања баријера и елиминисање предсрасуда које постоје међу народима.

Конференцију, која се одржава поводом УН-ове године одрживог туризма за развој и Међународног дана Дунава, организовало је Министарство трговине, туризма и телекомуникација у сарадњи са Свјетском туристичком организацијом Уједињених нација и Њемачком организацијом за техничку сарадњу „ГИЗ“.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.