Sign In

Министар Предраг Глухаковић присуствовао обиљежавању јубилеја ПИ ''САВА Семберија'' у Бијељини

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић присуствовао је у суботу, 09.12.2017. године, свечаности поводом обиљежавања 70 година постојања Прехрамбене индустрије ''САВА Семберија'' у Бијељини.

Министар Глухаковић честитао је менаџменту и запосленима значајан јубилеј, рекавши да је ''САВА'' била и остала бренд на овом подручју, те да је компанија један од претеча развоја кооперантске производње на нашим просторима.

''Компанија ''САВА'' је значајна у промоцији домаће производње кроз кампању ''Наше је боље'' коју спроводи Министарство трговине и туризма у сарадњи са Привредном комором Републике Српске. Ми желимо да на прво мјесто ставимо домаће произвођаче и овакве компаније које имају велики број запослених и хиљаду коопераната, поготово на плодном простору Семберије'', рекао је Глухаковић.

Он је истакао да ће Влада Републике Српске путем ресорних министарстава наставити да подржава успјешне привреднике.

Из менаџмента компаније је потврђено да ''САВА'' у сезони запошљава до 300 радника, уз 80 стално запослених радника, као и да у производном програму има 120 артикала који се извозе на четири континента.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.