Sign In

Министар Предраг Глухаковић посјетио општине Шамац и Пелагићево

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић посјетио је данас општине Шамац и Пелагићево, гдје је разговарао са начелницима општина Ђорђем Милићевићем и Симом Стакићем.

Министар Глухаковић је у Шамцу разговарао о пројектима у вези са развојем туризма и трговине, те бољом промоцијом регије којој припада ова локална заједница.

Он је навео да је Влада Републике Српске препознала општину Шамац као важну локалну заједницу у овом дијелу Републике Српске која заслужује посебну пажњу.

Током боравка у Шамцу, министар Глухаковић је заједно са министром индустрије, енергетике и рударства Петром Ђокићем посјетио предузећа ''Е-метал'' и ''ММБ-инекскоп'', гдје је разговарано о програмима подршке у циљу инвестирања у нове технологије и унапређења постојеће производње.

Министар Глухаковић рекао је у Пелагићеву да је Влада Републике Српске додијелила 300.000,00 КМ из средстава клириншког дуга овој општини како би били реализовани сви инфраструктурни пројекти за које су недостојала средства.

На састанку у Пелагићеву разговарано је о актуелним пројектима у области туризма, као и о туристичким манифестацијама ''Илинданске свечаности'' и ''Гастро сурети'' које сваке године привуку велики број посјетилаца, а које би ове године требало да буду међународног карактера.

Начелник општине Симо Стакић истакао је да је Пелагићево увијек имало значајну подршку Владе Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.