Sign In

Министар Сузана Гашић отворила привредну манифестацију у Бијељини

Објављено:

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић отворила је данас у Бијељини Трећи семберски сајам меса „Дворови 2019“, поручивши да се на привредној манифестацији најбоље промовише потенцијал домаће привреде и даје допринос јачању привредне сарадње у регији.

„Ресорно министарство увијек ће бити подршка привредницима и манифестацијама којима се подстиче развој, нова радна мјеста и задржавање становништва у Републици Српској. Сајам показује велико богатство Семберије која има вриједне домаћине и разноврсну понуду здраве хране и мјесто је за ширење домаће производње и сарадње у регији“, рекла је Гашићева.

Она је истакла значај брендирања у домаћој привреди које ће бити посебно подстицано у наредном периоду, као и на досадашњи напредак у промоцији домаће привреде кроз кампању „Наше је боље“ којом се континуирано ради на промоцији и наглашавању важности куповине домаћих производа из Републике Српске.

Организатор дводневног сајма и власник фирме „Глобус“ из Бијељине Миленко Зупур рекао је да се уз промоцију домаћих произвођача хране одвија и туристичка промоција потенцијала Семберије, те је најавио да ће сајам убудуће носити назив „Новембар фест“ и да ће пружити посјетиоцима добру храну, пиће и забаву.

На Сајму ће бити представљени домаћи прозвођачи, прерађивачи и дистрибутери меса, као и излагачи из Србије, Хрватске и Сјеверне Македоније, а очекује се око 20.000 посјетилаца.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.