Sign In

Министар Сузана Гашић посјетила Прехрамбену индустрију „Сава Семберија“ у Бијељини

Објављено:

Министар трговине и туризма Сузана Гашић посјетила је данас у Бијељини Прехрамбену индустрију „Сава Семберија“ гдје је разговарала са руководством предузећа, које је, према њеним ријечима, примјер доброг предузетништва и подизања привреде у Републици Српској.

„Циљ је овдје у потпуности реализован, јер јача привреда у Републици Српској. Сарадња са домаћим пољопривредним произвођачима је одлична, што је примјер из којег треба сви да учимо“, рекла је Гашићева. Она је истакла да је радује ентузијазам и труд људи који воде предузеће, те нагласила значај њихове одличне сарадње са домаћим пољопривредницима.

„У овом предузећу се учинило много и развојни планови су им велики, а ресорно министарство и Влада Републике Српске су увијек на располагању за сваку врсту подршке оваквим примјерима доброг предузетништва и подизања привреде Републике Српске. Заједничким радом и синергијом свих нас у Републици Српској, Владе, привредника и Привредне коморе, можемо доћи до добрих резултата, дићи привреду на још виши ниво и обезбиједити већу количину домаћих сировина да се ова дјелатност даље развија“, рекла је Гашићева.  Она је навела да оваква предузећа и њихов значај морају бити препознати у локалној заједници и Републици Српској.

Директор предузећа „Сава Семберија“ Стево Филиповић рекао је да су задовољни интересовањем Владе Републике Српске и ресорних министарстава за рад прехрамбене индустрије, истакавши да је ова фабрика битна за Републику Српску.

„На свим оваквим састанцима тражимо модалитет да заједничким активностима и мјерама обезбиједимо што бољи амбијент пољопривредним произвођачима у Републици Српској да би у наредном периоду производили и више и имали сигуран пласман за своје производе у прехрамбену индустрију. Од пољопривредних произвођача у Републици Српској откупљујемо комплетну сировину која је понуђена, прерађујемо је у финални производ и извозимо 85 одсто наше производње, те уредно плаћамо сировину домаћим пољопривредницима“, навео је Филиповић. Он је рекао да „Сава Семберија“ има палету од 189 производа и да ради у пуном капацитету цијеле године, те да од домаћих пољопривредних произвођача откупљују сву понуђену сировину коју редовно и плаћају.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.