Sign In

Министар Сузана Гашић посјетила ЗТЦ „Бања Врућица“

Објављено:

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић посјетила је данас Здравствено-туристички центар „Бања Врућица“ код Теслића гдје је разговарала са директором Драганом Богданићем о туристичким потенцијалима и будућим плановима најпосјећенијег бањског центра у Републици Српској.

Гашићева је навела да је „Бања Врућица“ одличан примјер пружања добре услуге и рада, чија искуства могу да се пренесу и на друге привредне субјекте. „`Бања Врућица` је диван примјер пружања добре услуге. Пуно је корисника и велика је корист за буџет Републике Српске од ове установе и мислим да треба сви да учимо од оваквих примјера“, рекла  је Гашићева. Она је навела да је ова установа добар примјер сарадње са Владом Републике Српске, која је по квалитету услуга на тржишту препозната као бренд.

Гашићева је истакла да ће Министарство трговине и туризма дати пуну подршку у раду ове здравствено-туристичке установе уколико се за то укаже потреба, наводећи да је туристичка сигнализација једно од питања које се рјешава. Она је поздравила инвестиционе планове управе „Бање Врућице“ о изградњи здравственог центра и проширењу капацитета.

Директор ЗТЦ „Бања Врућица“ Драган Богданић рекао је да је са овогодишње планираних 240.000 ноћења овај центар лидер здравственог, конгресног, спортско-рекреативног и велнес туризма у Републици Српској. Он је најавио проширење капацитета изградњом новог здравственог центра са врхунским услугама стоматологије и дијагностике са хируршким интервенцијама, намијењеног тржишту западне Европе. Богданић је подсјетио на недавно реализоване пројекте отварања специјалистичког центра у Теслићу, као и Етно-села „Усора“.

Састанку је присуствовала и директор Туристичке организације општине Теслић Сузана Липовчић која је рекла да је у току реализација пројеката који се односе на промоцију „Бање Врућице“ на тржишту Европске уније, те је најавила пројекат промоције бање, као и других туристичких дестинација Теслића, путем билборда у Републици Српској.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.