Sign In

Промоцијом културног насљеђа обиљежен Свјетски дан туризма

Објављено:

Министарство трговине и туризма и Туристичка организација Републике Српске обиљежили су данас у Бањој Луци Свјетски дан туризма, у оквиру којег је посебно истакнута тема заштите културног насљеђа, развоја туризма и промоције туристичких вриједности у Републици Српској.

Министар Предраг Глухаковић рекао је да је прослава Свјетског дана туризма прилика да се представи богато културно насљеђе Републике Српске, те да је у првих 8 мјесеци ове године остварено око 14% више долазака и ноћења туриста у Републику Српску у односу на исти период прошле године.

Он је посебно истакао важност промоције бањског туризма који има велики потенцијал у Српској, те је навео бање „Кулаши“ и „Слатина“  која су додатним улагањима у два нова објекта побољшале понуду и повећале своје капацитете.

„Данас ћемо искористити прилику и да тај наш ресурс додатно промовишемо, те да наредну годину прогласимо годином бања Републике Српске, с тим да то има и инвестициони и промотивни карактер“, рекао је Глухаковић.

У оквиру обиљежавања Свјетског дана туризма, свој рад и производе представили су занатлије, отворена је изложба фотографија „Занати Републике Српске“, а приказан је и промотивни филм са новим визуелним идентитетом туризма Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.