Sign In

Неопходно регионално повезивање у области туризма

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић рекао је данас на свечаном отварању 8. Бизнис конференције „Туристичко тржиште Југоисточне Европе 2018" у Београду да је вријеме за удруживање и стварање регионалних туристичких производа, као и за регионално повезивање туристичких радника.

Он је навео да је Република Српска у области туризма постигла фантастичне резултате. „Као дестинација, Република Српска има све љепоте које имају и друге земље у окружењу - планине, бање, ријеке, чисту животну средину и часне и вриједне домаћине што с поносом свуда истичемо", рекао је министар Глухаковић.

Глухаковић је посебно истакао значај одржавања „Егзит" фестивала на Јахорини, чиме је Република Српска направила велики искорак регионалним повезивањем кроз овај фестивал, те најавио да ће нови протокол о сарадњи са „Егзитом" бити потписан и за наредну зимску сезону.

Конференција је одржана под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, а у циљу препознавања нових могућности за повећање туристичког прихода, тражења нових облика повезивања и позиционирања региона као јединственог туристичког тржишта, привлачења туриста са далеких тржишта и стимулације рецептивног туризма.

Поред бројних делегата из ЕУ, Русије, Кине и земаља Југоисточне Европе, међу учесницима из Републике Српске били су и представници Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић" из Бањалуке.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.