Sign In

Ниже цијене горива у Републици Српској

Објављено:

Цијене нафтних деривата од сутра ће бити ниже на пумпама у Републици Српској – потврђено је у Министарству трговине и туризма. Према информацијама које су достављене Министарству, поједини дистрибутери нафтних деривата су већ у току данашњег дана снизили цијене у износу од 0,05 КМ по литри горива.

 

Подсјећамо да је од почетка године примјетан знатан раст цијена нафте на свјетском тржишту, што се директно одразило и на раст цијена нафтних деривата у свим земљама, па тако и у Републици Српској. Примјера ради, цијена нафте по барелу у мају износила је 73,43 долара, док је у јануару износила 66,23 долара. Уколико би се правило поређење са цијенама нафтних деривата у земљама окружења, попут Србије, Црне Горе и Хрватске, видљиво је да су цијене у Републици Српској ниже. Просјечна цијена ЕУРО ДИЗЕЛ 5 горива у Републици Српској у мају износила је 2,24 КМ, БМБ 98 2,37, док  је БМБ 95 био 2,25 КМ.

 

Министарство трговине и туризма ће на сутрашњој редовној сједници информисати Владу Републике Српске о кретању цијена нафтних деривата у Републици Српској.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.