Sign In

Нове погодности за туристе из Републике Српске приликом боравка на Златибору

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић потписао је данас са замјеником предсједника општине Чајетина Арсеном Ђурићем Протокол о сарадњи на основу којег ће становници Републике Српске остварити право на попуст и посебне погодности у наредној туристичкој сезони приликом боравка на Златибору.

Протокол који је потписан у Вишеграду представља наставак туристичке сарадње између Републике Српске и Србије.

Министар Глухаковић је истакао да ће гости из Републике Српске моћи по много повољнијим условима да користе смјештајне капацитете и друге ресурсе које нуди Златибор.

„Вишеград годишње посјети више од 300.000 туриста, а велики број долази управо са Златибора. Циљ нам је да успоставимо синергију и да знања која имају туристички радници Златибора пренесемо овдје у Вишеград. Користимо све могућности да промовишемо туризам, производњу здраве хране, те да туристички објекти у Вишеграду буду препознатљиви. Наставићемо да јачамо везе не само са Златибором, него и са цијелом Србијом, да користимо наше специјалне везе у добре сврхе“, рекао је Глухаковић.

Он је нагласио да су Министарство трговине и туризма, односно Влада Републике Српске, уложили много у Вишеград.

Претходно је министар Предраг Глухаковић са начелником општине Вишеград Младеном Ђуровићем свечано отворио нове просторије Туристичке организације Вишеград.

Истакнуто је да су отварањем нових просторија у центру града створени бољи услови за рад и пријем туриста који желе да добију информације о туристичкој понуди општине Вишеград, као и да је тиме дат допринос бољој промоцији и афирмацији општине.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.