Sign In

Одржан Форум о имплементацији Стратегије Европске уније за Јадранско-јонску регију

Објављено:

Представник Министарства трговине и туризма Јелена Гавриловић присуствовала је трећем  Форуму о имплементацији Стратегије Европске уније за Јадранско-јонску регију (ЕУСАИР) који је одржан 24. и 25. маја у Катанији, у организацији Републике Италије и Европске комисије.

 

Форум, који је организован у циљу промоције умрежавања и јачања сарадње и партнерстава земаља Јадранско-јонске регије, кроз различите програмске садржаје, окупио је учеснике из осам земаља учесница Стратегије, представнике Европске комисије, међународних и регионалних организација, финансијских институција, локалних и регионалних нивоа управљања, научно-истраживачких, универзитетских и образовних институција и мрежа, привредних комора и пословне заједнице.

 

У оквиру Форума одржан је заједнички састанак Министарског савјета Јадранско-јонске иницијативе и министара задужених за Стратегију ЕУ за Јадранско-јонску регију. Поред тога, фокус Форума био је и на унапређењу дијалога између донатора европских програма  и корисника ових програма. 

 

Будући да је развој туризма једна од активности Стратегије ЕУСАИР, учешће у Форуму узели су и представници Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и Дирекције за европске интеграције Савјета министара БиХ.  Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.