Sign In

Одржан Сајам домаћих производа „Наше је боље“ у Бијељини

Објављено:

„Република Српска има велики потенцијал у различитим привредним гранама и морамо да нађемо начин да своје производе што боље представимо“, поручено је на отварању Сајма домаћих производа „Наше је боље“, који је одржан у понедјељак, 16.12.2019. године, у Бијељини, а на којем је представљено 90 излагача из области прехрамбене, текстилне, кожарске и намјенске индустрије, али и кућних радиности и старих заната, као и понуда здравствено-туристичких центара у Републици Српској.

 

Обраћајући се на отварању Сајма, министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић истакла је да је циљ ресорног министарства, који је организатор Сајма, био да се окупи што већи број привредника.

 

„Успјели смо у својој најмери. Можемо да видимо велики број излагача из разних области наше привреде, а сви смо ту да бисмо подржали рад привредника и развој наше привреде. Министарство трговине и туризма, као и Влада Републике Српске, увијек је била и биће ту за привреднике, како бисмо заједничким снагама расли и развијали привреду, да отварамо радна мјеста и стварамо што бољи амбијент за живот у Републици Српској", рекла је Гашићева.

 

Она је навела да очекује да ће сусретом привредника бити остварени контакти међу њима и да истовремено покажу шта имају, шта има Република Српска и да ту понуду што више приближе потрошачима.

 

„Очекивања су да ће се кроз Сајам потрошачи још боље упознати са нашим производима, видјети да је њихов квалитет на завидном нивоу и да ће, и убудуће, у трговинама препознавати наше производе“, истакла је Гашићева.

 

Сајам је свечано отворила предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић поручивши да на тржишту постоји квалитетна понуда домаћих производа које треба куповати, јер је то добро и за привредни амбијент Републике Српске и за здравље људи.

 

„Покушавамо да сви заједно подижемо свијест о важности заштите домаће производње, али и свијест наших грађана да купујемо наше производе. Ми можемо да се похвалимо нашом понудом која је квалитетна“, рекла је Цвијановићева.

 

Она је истакла да је Сајам успјешан, јер представља начин да се успостави бољи пословни амбијент, добра сарадња међу привредницима и да сви заједно промовишу економски патриотизам.

 

Сајам у Етно-селу „Станишићи“ одржан је у оквиру кампање „Наше је боље“, коју Министарство трговине и туризма Републике Српске спроводи с циљем промоције домаћих производа и јачања привредних активности у Републици Српској. Подршку у организацији пружили су и Удружење младих економиста Републике Српске – УМЕК и Подручна привредна комора Бијељина.

 

У оквиру Сајма додијељени су и пригодни сертификати свим излагачима који су учествовали у промоцији домаћих производа на Сајму домаћих производа „Наше је боље“.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.