Sign In

Одржан састанак на којем је разговарано о ОЦ ''Јахорина''

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић, са сарадницима, одржао је данас у Бањалуци састанак са менаџментом и члановима Надзорног одбора Олимпијског центра ''Јахорина'', представницима Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и руководством општине Пале.

 

На састанку је разговарано о актуелностима у вези са избором новог Надзорног одбора ОЦ ''Јахорина'', као и о осмишљавању и представљању љетне понуде Јахорине која има за циљ употпуњавање туристичке понуде на олимпијској планини током цијеле године.

 

Разговарано је и о проналаску модалитета како би се превазишла проблематика  ОЦ ''Јахорина'' према Инвестиционо-развојној банци Републике Српске и обезбједило несметано пословање Олимпијског центра.

 

Министар Глухаковић рекао је да су активности које су предузете на проширењу туристичке понуде Јахорине, представљене кроз љетну понуду, позитивни помаци који ће допринијети успјешнијем пословању Олимпијског центра и омогућити да на Јахорини, поред досадашњег зимског, заживи и планински туризам са свим активностима које су у понуди домаћим и страним туристима.

 

Он је истакао да је Министарство трговине и туризма, у оквиру своје надлежности, спремно да предузме неопходне активности које ће бити у интересу планине, како би се обезбиједила што боља позиционираност Јахорине на тржишту.

 

Саговорници су се усагласили да је међу приоритетним активностима које је потребно предузети у наредном периоду изградња система за вјештачко осњежавање стаза и даљи рад на модернизацији ски-центра како би се постигла конкурентност Јахорине у односу на планине у региону.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.