Sign In

Одржана Конференција ''Брендирање домаћих производа - Наше је боље'' у Дервенти

Објављено:

Министарство трговине и туризма организовало је данас у Дервенти Конференцију под називом ''Брендирање домаћих производа - Наше је боље'' у оквиру које је обрађена тема брендирања домаћих производа у Републици Српској, а представљене су и активности Министарства у кампањи ''Наше је боље''.

 

Конференцију је отворила помоћник министра за трговину Душанка Тегелтија, рекавши да је бренд оно што разликује неки производ од конкуренције, али да се брендирање не своди само на добијање потврде институције.

 

Она је нагласила да је Министарство трговине и туризма до сада организовало конференције у локалним заједницама широм Републике Српске како би се привредници упознали са значајем брендирања производа, те да ће се са таквим активностима наставити и у овој години.

 

''Кампањом ''Наше је боље'' подржавамо домаће производе, а њиховом куповином јачамо не само извоз и конкурентност производа, већ и привреду Републике Српске и помажемо отварање нових радних мјеста'', рекла помоћник министра Тегелтија. Говорећи о томе шта је до сада препознато као брендиран производ у Републици Српској, она је навела воду ''Вивиа'', пиво ''Нектар'', те ајвар ''Витаминка'', док је међу туристичким дестинацијама истакла Јахорину и Бању Врућицу код Теслића.

 

Конференцији у Дервенти присуствовао је и начелник општине Милорад Симић рекавши да на подручју ове локалне заједнице постоје бројна предузећа, те да Дервента остварује више од 10% укупног извоза Републике Српске.

 

Конференцији која је наставак активности Министарства на промоцији улоге и значаја бренда производа и услуга у Републици Српској присуствовали су привредници из Дервенте, Добоја, Теслића и Модриче, као и представници Привредне коморе.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.