Sign In

Одржана Конференција о брендирању у Требињу

Објављено:

„Република Српска има квалитетне и здраве производе који заслужују да буду препознати као бренд не само код нас, већ и на страним тржиштима“, рекла је данас у Требињу министар трговине и туризма Сузана Гашић, на отварању Конференције „Брендирање домаћих производа – Наше је боље“.

 „Министарство трговине и туризма Републике Српске ради све да се на виши ниво подигне питање брендирања које је од великог значаја за Српску и њене привреднике. Главни циљ је да привредници постану препознатљиви са својим производима на тржишту Републике Српске и шире. Радује ме што се окупио данас велики број привредника, надам се да ћемо размијенити искуства и доћи до добрих закључака како би сви имали користи од данашњег састанка“, навела је Гашићева.

Гашићева је истакла да је Требиње као град само по себи бренд, те да локалне власти имају добре туристичке идеје, које се односе и на брендирање и маркетинг.

„Видим да је много пројеката већ реализовано. Требињци су препознали значај брендирања и подизања туристичке понуде. Требиње има огромне потенцијале и много тога је учињено да се они искористе на најбољи могући начин“, рекла је Гашићева и истакла да ће ресорно министарство пружити максималну подршку.

Она је подсјетила да Министарство трговине и туризма континуирано проводи активности на истицању значаја брендирања производа у Републици Српској, те да је велики број произвођача и привредника изразио интерес за унапређењем свог пословања управо понукани информацијама добијеним на конференцијама којима су присуствовали.

Гашићева је најавила да ће се наставити са оваквим активностима и у наредном периоду, те да ће конференција о брендирању до краја године бити организована и у Бијељини.

Конференцији је присуствовао и градоначелник Требиња Мирко Ћурић који се захвалио министарству на подршци, рекавши да је конференција од великог значаја и да је циљ да сви производи из „Херцеговачке куће“ буду брендирани. Ћурић је као најважније производе који заслужују да буду брендирани истакао сиреве, грах пољак, те херцеговачка вина.

Конференцији су присуствовали привредници са подручја требињске регије који су се упознали са темама из области брендирања и маркетинга, а представљене су им и активности ресорног министарства у кампањи „Наше је боље“.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.