Sign In

Одржани ''Други сусрети бања југоисточне Европе''

Објављено:

Савјетник министра трговине и туризма Александар Ђурић присуствовао је у петак, 20.04.2018. године, ''Другим сусретима бања југоисточне Европе'' (СИЕСпа) који су одржани у Здравствено-туристичком центру ''Бања Врућица'' у Теслићу, уз учешће 100 представника бања из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Хрватске и Црне Горе.

Том приликом Ђурић је рекао да је научни скуп у Теслићу одлична могућност за афирмисање бањских потенцијала Републике Српске. Он је навео да су бање у Републици Српској несумњиви замајац у развоју туризма с обзиром на број посјетилаца и ноћења.

''Желимо да на формалан начин, путем едукације и размјеном искустава колега који се баве медицином, балнео терапијом и рехабилитацијом, али и туризмом, на једном мјесту покушамо да сублимирамо најбоља искуства која бисмо примијенили у Српској'', рекао је Ђурић.

Према његовим ријечима, ''Бања Врућица'' је бисер бањског туризма и изван Републике Српске, што потврђују и бројне анкете.

''Постоје бројни бањски локалитети у Републици Српској који су недовољно искоришћени и код којих постоје проблеми од раније, а које треба ријешити у наредном периоду. Намјера оваквих скупова је да се и таквим бањама да подстрек да улажу у властиту инфраструктуру, опрему и кадар како би била задовољена њихова медицинска, али и туристичка улога у будућности'', истакао је Ђурић.

Он је нагласио да је овогодишње сусрете бања подржало Министарство трговине и туризма као и друга ресорна министарства у Влади Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.