Sign In

Одржано ''Савјетовање о креирању туристичког производа вјерског туризма Републике Српске''

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић отворио је данас у Шековићима скуп ''Савјетовање о креирању туристичког производа вјерског туризма Републике Српске'', рекавши да вјерски туризам захтијева много одрицања и пажње, као спој простора и културе, односно вјере једног народа.

''Овдје смо данас у прелијепом простору манастира Ловница који заслужује да буде промовисан на овај начин, као и многи други објекти који се налазе широм Републике Српске. Желимо данас да покажемо најбоље начине како да развој вјерског туризма представимо свима који су укључени у његову промоцију у Републици Српској'', навео је министар Глухаковић.

Директор Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић рекла је да су Шековићи изабрани за домаћина данашњег скупа због својих манастира који имају дугу традицију и представљају велики туристички потенцијал.

На скупу на којем су учествовали представници туристичке привреде и стручњаци из области туризма истакнуто је да је за бољу валоризацију вјерског туризма неопходна одговарајућа инфраструктура.

Начелник општине Шековићи Момир Ристић потврдио је да у манастире Ловница и Папраћа свакодневно долазе аутобуси и екскурзије из цијеле Републике Српске, те да је општина у протекле двије године уложила готово 10 милиона марака у инфраструктуру у циљу боље валоризације природних, вјерских и културних потенцијала које општина Шековићи има.

На данашњем скупу представљена је и карта православних манастира у БиХ која је штампана на српском и руском језику.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.