Sign In

Основан Кластер здравственог туризма Републике Српске

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић рекао је данас на састанку посвећеном оснивању Кластера здравственог туризма Републике Српске да је ресорно министарство, у сарадњи са Министарством здравља, увидјело потребу за додатним повезивањем здравственог сектора и туризма како би се унаприједила туристичка понуда и промоција Републике Српске на другим тржиштима.

 

''Велики број људи из дијаспоре користи и посјећује услуге наших стоматолога, ортопеда и еститеских хирурга, што нас је анимирало да се конкретније посветимо развоју ове врсте туризма, као и чињеница да је здравствени туризам све траженији у развијеним земљама  Европе'', рекао министар Глухаковић.

 

Он је као најчешће мотиве за долазак туриста у Републику Српску навео квалитетну здравствену услугу, конкурентне цијене, љековитост природних фактора, очувану природу, повољну климу и рекреативне садржаје који се нуде.

 

Према његовим ријечима, тренд раста и развоја здравственог туризма у свијету је потребно искористити и представити се на тржишту, за шта Република Српска има велики потенцијал.

 

''Потребне су додатне активности на развоју овог вида туризма, а оснивање удружења које ће се бавити промоцијом здравственог туризма свакако ће дати посебан допринос томе'', рекао је министар Глухаковић у обраћању учесницима на почетку састанка након кога је одржана оснивачка Скупштина Удружења ''Кластер здравственог туризма Републике Српске''.

 

На Оснивачкој скупштини, којој су присуствовали представници ресорних министарстава, туристичких агенција, бањских центара и приватних и јавних здравствених установа из Републике Српске, изабрани су, између осталог, предсједавајући оснивачке Скупштине удружења, предсједник и замјеник предсједника Скупштине удружења, чланови Управног одбора удружења, а усвојен је и Статут удружења.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.