Sign In

Отворен Међународни сајам туризма у Бањалуци

Објављено:

Министар трговине и туризма Драгица Ковач отворила је јуче у Бањалуци Међународни сајам туризма „Бањалука 2019" на којем учествује више од 150 излагача из 11 земаља Европе, а чији је покровитељ Министарство трговине и туризма Републике Српске.

Ковачева је том приликом изразила задовољство што су Република Српска и Бањалука добиле овако значајну туристичку манифестацију. „Бањалука је то и те како заслужила, јер има шта да понуди, од гастрономије, природних љепота, до љубазних домаћина. Много је урађено у протеклом периоду да би се изградио позитиван имиџ и Бањалука представила као модеран европски град. И кроз овогодишњи сајам туризма желимо показати да је Бањалука отворен град у који је свако добродошао, у ком ће се угодно осјећати и имати прилику да се упозна са специфичним природним и културним вриједностима и гдје ће провести незаборавне тренутке и осјетити јединствен доживљај наше гастрономске понуде", рекла је министар трговине и туризма.

Она је истакла да је сајам изванредна прилика да се представе најзначајнији туристички капацитети, потенцијали и вриједности које Република Српска има, али и да се остваре контакти и сарадња на међународном нивоу са свим учесницима и пријатељима ове манифестације у Бањалуци.

Ковачева је изразила увјерење да ће сајам туризма постати традиционална манифестација у граду на Врбасу и временом, у годинама које су пред нама, окупљати све већи број учесника и посјетилаца, те бити мјесто на којем ће се остваривати пословна и привредна сарадња и градити пријатељски односи.
Промотер овогодишњег сајма је познати глумац Милош Биковић који је на отварању сајма рекао да су култура и туризам уско повезани, те да уједињавање културних простора Српске и Србије треба да прати и обједињавање туристичког простора.

Отварању сајма присуствовао је и државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Србије Мирослав Кнежевић који је изразио задовољство што владе Србије и Српске успјешно континуирано раде на развоју туристичке понуде. „Имамо заједнички циљ, а то је да што више туриста привучемо у Србију и Српску, те је овај сајам добра прилика, осим да се представе туристички потенцијали, такође и да видимо шта то можемо представити као заједнички регионални туристички производ, који ћемо представити туристима са далеких тржишта", рекао је Кнежевић.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић оцијенио је да је сајам, иако се организује први пут, показао свој потенцијал и капацитет, те као циљ истакао пружање могућности  да највећи град у Републици Српској направи нове кораке у туризму.

Међународни сајам туризма ће трајати до суботе, 20. априла, а земља партнер је Република Србија.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.