Sign In

Отворено етно-село ''Усора'' код Теслића

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић присуствовао је данас отварању етно-села ''Усора'' код Теслића, рекавши да ће нови етно-еко простор у саставу Здравствено-туристичког центра ''Бања Врућица'' значајно употпунити туристичку понуду Српске.

Он је истакао да етно-еко простори са гастрономском понудом све више добијају на значају у туристичкој понуди Српске, те навео да ће ресорно министарство подржати промоцију објекта који ће бити уврштен у монографију свих етно-еко простора у Републици Српској, која је у припреми.

Глухаковић је рекао да у овој области, у којој је евидентирано више од десет етно-локација, примат и даље има етно-село ''Станишићи'' код Бијељине због забиљеженог броја посјета.

Он је нагласио да је изградња етно-простора, какво је етно-село ''Усора'', будућност у Републици Српској, те да је ријеч о дестинацији која ће бити репрезент туристичке понуде Српске.  

Из ЗТЦ ''Бања Врућица'' поручено је да је објекат отворен да прими госте који од садржаја на располагању имају два отворена базена, ресторан и шест смјештајних јединица, те да је намјера да се понуда употпуни авантуристичким садржајем, попут лова и риболова.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.