Sign In

Одржана манифестација ''Гастро сусрети'' у Пелагићеву

Објављено:

Помоћник министра за туризам и угоститељство Драгана Ристић присуствовала је у недјељу, 22.07.2018. године, привредно-туристичкој манифестацији ''Гастро сусрети Пелагићево'' која је девету годину заредом одржана у оквиру обиљежавања ''Илинданских свечаности'' у општини Пелагићево.

Министарство трговине и туризма финансијски је подржало овогодишњу манифестацију коју су организовале Општина Пелагићево и локална туристичка организација, у циљу промоције домаће гастрономске понуде и развоја туризма у овом дијелу Републике Српске.

Према ријечима помоћника министра Драгане Ристић опредјељеност ресорног министарства је да подржава манифестације које ће допринијети развоју туризма и привлачењу што већег броја туриста у локалним заједницама, а што ''Гастро сусрети'' у Пелагићеву сваке године изнова потврђују.

На манифестацији је учестовало 40 излагача из Републике Српске и земаља региона, а представљени су ручни радови, стари занати, јела из домаће кухиње, као и  ракије из домаћих дестилерија, те пчеларски производи. Излагачи, које су чинила удружења жена, ловачка удружења, ресторани и пекари, учествовали су и у такмичењима у припремању традиционалних јела.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.