Sign In

Посебан значај бањског туризма у Републици Српској

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић рекао је данас у Слатини да ће Влада Републике Српске настојати да наредну годину прогласи годином бања, јер ова област туризма и здравственог сектора заслужује посебну пажњу.

„Имамо сада два лидера у тој области  - Бању Врућица у Теслићу и Бању Слатина код Лакташа. Што се тиче бањског туризма, Република Српска може са поносом да каже да има двоцифрен раст броја долазака и ноћења страних туриста“, рекао је Глухаковић.

Он је честитао руководству Завода добијање признања за лидерство у постављању нових стандарда у конкурентности туристичких тржишта у Југоисточној Европи, те навео да Завод иде ка томе да буде један од лидера у региону када је ријеч о здравственом туризму и рехабилитационом лијечењу. Према његовим ријечима, посебан значај има развој комерцијалног дијела, јер ће тиме Завод имате одличне услове за припреме врхунских спортиста.

Директор Завода Горан Талић захвалио је министру Глухаковићу за подршку развоју установе, која је друга по величини здравствена установа у Републици Српској.

Начелник Одјељења за балнеологију и медицинску рехабилитацију у Заводу Драгана Јанковић рекла је да су престижну награду за лидера у постављању стандарда и конкурентности туристичких тржишта Југоисточне Европе добили на Осмој бизнис конференцији „Туристичко тржиште Југоисточне Европе“ у Београду у конкуренцији 400 учесника.

Према њеним ријечима, Завод је на овој конференцији представљен као најреспектабилнија установа у БиХ и региону из области физикалне медицине и рехабилитације, ортопедске хирургије, балнеологије и баромедицине.

На конференцији за медије речено је да се Завод бави и промоцијом здравља и превенцијом болести, те да је, уз модернији терапијски и рекреативни блок и велнес центар, стекао услове за искорак у здравственом, спортском и конгресном туризму.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.