Sign In

Потписани уговори о финансирању пројеката са удружењима за заштиту потрошача

Објављено:

Помоћник министра за трговину Душанка Тегелтија одржала је данас у просторијама Министарства састанак са представницима удружења за заштиту потрошача из Републике Српске,  на којем су потписани уговори о финансирању пројеката удружења на основу претходно расписаног конкурса под називом ''Информисање и савјетовање потрошача о потрошачким правима''.

Прије потписивања уговора, представници седам удружења регистрованих на подручју Републике Српске одржали су презентације пројеката који су одобрени за финансирање из гранта за заштиту потрошача у 2017. години.

Пројектима је, између осталог, предвиђено одржавање радионица у образовним установама и трговачким центрима у локалним заједницама, организовање сајмова и информативних пултова ради едукације и промоције начина остваривања потрошачких права, израда одговарајућих промотивних материјала за боље упознавање потрошача са корацима у остваривању права, као и организовање кампања у медијима ради повећања свијести потрошача о њиховим правима прописаним Законом о заштити потрошача у Републици Српској.

Министарство трговине и туризма сваке године из средстава гранта за заштиту потрошача, планираних у буџету, финансира најуспјешније пројекте удружења за заштиту потрошача. Право на финансирање пројеката остварују удружења регистрована у Републици Српској,  пријављивањем путем јавног позива који расписује Министарство и испуњавањем одређених критеријума предвиђених јавним позивом.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.