Sign In

Представљени резултати рада нове управе ОЦ ''Јахорина'' и озваничен почетак зимске туристичке сезоне

Објављено:

Савјетник министра трговине и туризма Александар Ђурић присуствовао је представљању резултата 100 дана рада новог менаџмента Олимпијског центра ''Јахорина'' које је одржано у четвртак, 14.12.2017. године, у Хотелу ''Бистрица'' на Јахорини.

Ђурић је у име Владе Републике Српске упутио честитке менаџменту Олимпијског центра за остварене резултате у првих 100 дана рада, рекавши да су резултати плод одличне сарадње ''Јахорине'' са кључним институцијама у Републици Српској, као и са локалним заједницама на том простору.

''Влада Републике Српске све вријеме снажно финансијски подржава развој овог ски-центра, којем желимо да буде лидер у региону'', рекао је Ђурић и истакао да су значајни планови према којима би Јахорина требало да буде у центру пажње током цијеле године, а не само зими.

Директор Олимпијског центра ''Јахорина'' Дејан Љевнаић рекао је да је нови менаџмент остварио одличне резултате, те да су први у региону отворили ски-сезону. Он је навео да су у протеклом периоду изграђене нове стазе и путеви у укупној дужини од 35 километара, те да је уређено 6.222 метра стаза по ФИС стандардима. Према његовим ријечима, у току је изградња три нова простора за паркинг, као и два ски-вртића за најмлађе, а успостављена је и сарадња са шест општина на територији Источног Сарајева којом је омогућено бесплатно скијање за дјецу основних и средњих школа.

У представљању резултата рада менаџмента Олимпијског центра истакнуто је да је успостављена сарадња са највећом свјетском компанијом за производњу система за вјештачко осњежавање ''Техноалпин'', као и компанијама ''Мерцедес'', ''Петрол'', ''М:тел'', фестивалом ''Егзит'' и скијашким центром ''Мариборско Похорје''.

Поред престављања успјешних резултата рада Олимпијског центра, исти дан је свечано озваничен и почетак нове зимске туристичке сезоне, те је наглашено да су услуге за скијаше на Јахорини и даље најповољније у региону.

Очекивања су да Јахорину ове зиме посјете туристи из БиХ, Хрватске, Словеније, Србије, Црне Горе, Русије, Турске као и других земаља.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.