Sign In

Представљени резултати успјешно одржаног ''Фестивала 84'' на Јахорини

Објављено:

Министарство трговине и туризма је у сарадњи са Олимпијским центром ''Јахорина'' и ''Егзит'' фестивалом из Новог Сада представило данас у Бањалуци резултате завршене музичке манифестације ''Фестивал 84'', који је од 15. до 18. марта ове године одржан на Јахорини.

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић истакао је да је ријеч о више него  успјешном фестивалу на Јахорини. ''Са становишта Владе Републике Српске, сви заједно који смо радили на овом пројекту морамо да кажемо да смо успјели. Сигурно је да наша финансијска подршка овом пројекту није била грешка, а о чему говоре и показатељи о бенефитима за привреду и пуњење буџета Републике Српске. Можемо рећи да смо имали дивну манифестацију од које смо извукли велике користи. Надамо се да ће Јахорина бити препозната као сигурна дестинација и у наредном периоду и да ће ово постати традиционални зимски фестивал'', рекао је министар Глухаковић.

Резултате утицаја фестивала на привреду Републике Српске представио је оснивач ''Егзит'' фестивала и ''Фестивала 84'' Душан Ковачевић, рекавши да су резултати након завршеног фестивала превазишли сва очекивања. ''Изузетно смо поносни што смо већ у првој години креирали један од највећих зимских фестивала на планети, што је заиста незабиљежен успјех, се само за ''Егзит'', већ и за цјелокупни фестивалски свијет. Задовољство је веће утолико што је именом фестивала, као и церемонијом отварања, са једне од највиших тачака из срца региона послата порука мира и пријатељства'', рекао је Ковачевић. Он је нагласио да укупна корист туристичкој привреди Републике Српске од фестивала износи више од 5 милиона конвертибилних марака.

Директор Олимпијског центра ''Јахорина'' Дејан Љевнаић рекао је да је фестивал доказ добре сарадње Владе Републике Српске, Олимпијског центра и ''Егзита'', због чега је и постигнут тако добар резултат. ''Нама као Олимпијском центру је драго што смо постали члан породице ''Егзит'' фестивала. Очекивања која смо имали су надмашена, било је преко 20.000 гостију из више од 20 земаља'', рекао је Љевнаић. Он је нагласио да је данас 130. дан скијања на Јахорини, на шта треба да буду сви поносни, што је добра порука и инвеститорима, јер од ових показатеља зависи колика ће бити заинтересованост за улагања на Јахорини.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра ''Јахорина'' Недељко Елек истакао је да је Олимпијски центар први пут након много година пословао позитивно, те да је преко 5 милиона марака прихода остварено од продаје карата, што је пораст од 83% у односу на претходну сезону.

Потврђено је да су у току припреме за љетну сезону на Јахорини, као и за наредну зимску сезону када се очекује и одржавање Европског олимпијског омладинског фестивала на Јахорини.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.