Sign In

Промоција туризма Републике Српске у Санкт Петербургу

Објављено:

Помоћник министра за туризам и угоститељство Драгана Ристић и савјетник министра Александар Ђурић боравили су од 21. до 23. новембра 2017. године у службеној посјети Санкт Петербургу, у Руској Федерацији, гдје су учествовали у званичној промоцији туризма Републике Српске.

 

Представници Министарства трговине и туризма у Санкт Петербургу су промовисали туристичке потенцијале Републике Српске у оквиру промоције регионалног производа у којем је учествовала и Република Србија.

 

Ристићева и Ђурић одржали су састанке са званичницима Комитета за туризам и туроператорима Русије са којима је разговарано о могућностима будуће сарадње у туризму између Српске и Русије. Они су потврдили да је исказано велико интересовање руских туроператера и медија за дестинације у Републици Српској. Договорено је да се у сарадњи са Туристичком организацијом Републике Српске сљедеће године у Српској организује студијско путовање за туроператере и медије из Санкт Петербурга.

 

У разговорима са носиоцима туристичке привреде Санкт Петербурга истакнуто је да су потенцијали вјерског и културно-манифестационог туризма недовољно искоришћени, те да за њих постоји велика заинтересованост, како руских организатора путовања, тако и самих туриста. Потврђена је сагласност представника Републике Српске и Русије како би се организовале посебне тематске руте којима би се нагласили потенцијали вјерског и културно-манифестационог туризма у Српској.

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.