Sign In

Одржани први бањски сусрети у Републици Српској

Објављено:

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић отворио је, у „Бањи Врућици“ у  Теслићу, прве сусрете представника бања из земаља окружења под називом "SieSpa", који су окупили око 180 учесника.

Министар Глухаковић рекао је да су се на једном мјесту окупили сви значајнији представници бањских центара са подручја бивше Југославије, како би размијенили искуства, представили нове трендове у туризму и подстакли формирање регионалног туристичког производа.

Министар је истакао да је посебно поносан на успјешну организацију ових првих сусрета, али и да очекује да они постану традиционални, јер Републици Српској недостаје управо оваквих промоција њених потенцијала.

"Сигурно нисмо једни другима конкуренција. Нисмо у могућности да сами све знамо јер свака бања понаособ има неки свој спецификум и овдје смо да искористимо оно најбоље једни од других", рекао је Глухаковић.

На првим бањским сусретима „SieSpa“ присуствовали су представници најпознатијих бањских центара из Словеније, Хрватске , Србије и Босне и Херцеговине. Сви су својим предавањима, али и присуством указали на значај међусобне размјене идеја и знања како би се посјетиоцима бањских центара пружила  што боља и квалитетнија услуга.

Иницијатор сусрета „SieSpa“ је Министарство трговине и туризма, а организатор је недавно формирана „Групација бања Реублике Српске“.  Предсједник „Групације бања Републике Српске“ Александар Радошевић рекао је да је циљ да групација постане препознатљиви бренд који ће имати синергијски ефекат.

"Како постајемо регионално препознатљиви тако је и нама лакше да свакој бањи појединачно привучемо госте из иностранства", рекао је Радошевић, који је и директор Здравствено-туристичког центра "Бања Врућица".

На отварању првих бањских сусрета присуствовао је и министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.