Sign In

Расписан конкурс за додјелу средстава за пројекте из области заштите потрошача

Објављено:

Министарство трговине и туризма расписало је конкурс за додјелу средстава гранта за реализацију пројеката из области заштите потрошача, под називом Информисање и савјетовање потрошача о потрошачким правима“, који има за циљ јачање заштите потрошача у Републици Српској, кроз подизање јавне свијести о правима потрошача и обавезама трговаца.

 

Провођење пројеката удружења предвиђено је кроз одржавање стручних савјетовања, семинара, скупова, радионица и округлих столова, учешће у ТВ и радио емисијама, издавање летака, брошура и осталих информативних материјала, којима ће се допринијети информисању потрошача и трговаца са законодавним и институционалним оквиром за заштиту права потрошача.

 

Средства за финансирање пројеката биће издвојена из гранта за заштиту потрошача која су предвиђена у буџету Министарства трговине и туризма за 2019. годину, а у складу са Правилником о критеријумима за расподјелу финансијских средстава за рад удружења за заштиту потрошача.

 

Право учешћа на конкурсу имају удружења која су уписана у Евиденцију удружења за заштиту потрошача, која се води у Министарству трговине и туризма. Рок за подношење пријава је петак, 30.08.2019. године, а детаљне информације у вези са конкурсом објављене су на интернет страници Министарства трговине и туризма.

 

Влада Републике Српске је у периоду од 2007. до 2018. године, с циљем унапређења заштите права потрошача, издвојила 1,043,969.00 КМ за финансирање пројеката и материјалне трошкове удружења за заштиту потрошача у Републици Српској.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.