Sign In

Разговарано о развоју медицинског и здравственог туризма у Републици Српској

Објављено:

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић разговарао је данас у Бањалуци са предсједником Кластера медицинског и здравственог туризма Србије Миодрагом Миљковићем и секретаром Удружења бањских и климатских мјеста Србије Владаном Вешковићем.

Разговарано је о темама које ће бити разматране на предстојећем Округлом столу ''Правци развоја медицинског туризма у бањама Србије и Републике Српске'' који ће бити организован у Бањалуци, а на којем се очекује учешће представника туристичких агенција, бањских центара и приватних и јавних здравствених установа из Републике Српске и Србије.

На састанку су представљена искуства која су произашла из кластерског организовања у Србији, те могуће предности и користи од оваквог начина удруживања у којима би били повезани субјекти из области медицинског, здравственог и бањског туризма.

Министар Предраг Глухаковић рекао је да су искуства Србије корисна за Републику Српску када је у питању кластерско организовање, те да би се многа могла примијенити у Српској. Он је навео да се очекује потписивање иницијативе за оснивање Кластера у Републици Српској у који ће бити укључени сви релевантни субјекти.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.