Sign In

Разговарано о унапређењу заштите потрошачких права у области комуналних услуга

Објављено:

Представници Одсјека за заштиту потрошача у Министарству трговине и туризма одржали су у петак, 16.08.2019. године, састанак са представницима удружења за заштиту потрошача, јавних комуналних предузећа, Градске управе града Бањалука и Републичке управе за инспекцијске послове Републике Српске.

Разговарано је о нормативним актима за заштиту потрошача у области економских услуга које се односе на снабдијевање потрошача водом за пиће, као и о усклађености градских и општинских одлука које се односе на услуге водоснабдијевања са Законом о заштити потрошача у Републици Српској.

Представници удружења за заштиту потрошача изнијели су податке о врстама најчешћих приговора потрошача, те истакли да су најчешћа кршења потрошачких права забиљежена у области услуга од општег економског интереса.

На састанку је било ријечи и о улози локалних самоуправа у заштити права потрошача, те неопходности формирања савјетодавних тијела на локалним нивоима и комисија за рекламације код пружаоца услуга, на начин прописан Законом о заштити потрошача у Републици Српској.

Наведено је да је потребно наставити активности на промоцији законске обавезе формирања савјетодавних тијела и комисија за рекламације, кроз одржавање регионалних округлих столова и уз присуство представника удружења за заштиту потрошача и представника јединица локалних самоуправа и даваоца услуга од општег економског интереса.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.