Sign In

Реализован пројекат „Едукацијом трговаца штитимо потрошаче“ у Приједору

Објављено:

Руководилац Одсјека за заштиту потрошача у Министарству трговине и туризма Брацо Вранчић, са сарадницима, присуствовао је у сриједу, 12.12.2018. године, представљању резултата истраживања које је Удружење грађана „Дон“ организовало у Приједору, у оквиру реализације пројекта „Едукацијом трговаца штитимо потрошаче“.

Пројекат је спроведен на подручју приједорске регије и финансијски је подржан од стране Министарства трговине и туризма у оквиру Јавног конкурса за пројекте из гранта за заштиту потрошача у 2018. години.

Истраживање о оцјени задовољства потрошача трговачким радњама у граду Приједору трајало је два мјесеца и обухватило је 1000 потрошача који су дали мишљење о квалитету пружених услуга трговачких радњи у неколико категорија. Субјектима који су освојили највише гласова потрошача додијељени су плакати у циљу промоције трговаца који се брину о својим купцима.

Поред истраживања, пројекат је реализован и кроз активности на едукацији трговаца и потрошача, организовањем радио и ТВ емисија, информативних штандова, округлих столова, као и израдом информативних материјала на тему „Одговоран трговац – заштићен потрошач“.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.