Sign In

Реализован пројекат „Сарадња са трговцима – пут ка успјешном рјешавању приговора потрошача“

Објављено:

Помоћник министра за трговину Душанка Тегелтија присуствовала је у понедјељак, 03.12.2018. године, конференцији „Сарадња са трговцима – пут ка успјешном рјешавању приговора потрошача“ коју је организовало Удружење грађана „Женски интереактивни рурални центар“ у Источном Сарајеву, у оквиру завршних активности на спровођењу пројекта из области заштите потрошача на подручју сарајевско-романијске регије.

Пројекат се односио на подршку потрошачима кроз сарадњу са трговцима, информисање трговачких ланаца о правима потрошача прописаних Законом о заштити потрошача у Републици Српској, те сарадњу са пружаоцима услуга од општег економског интереса, а реализован је кроз одржавање радионица, информативних састанака и конференција, као и кроз медијске наступе, те штампање и подјелу промотивног материјала.

Помоћник министра Тегелтија рекла је да је Министарство трговине и туризма подржало пројекат у оквиру Јавног конкурса за пројекте из гранта за заштиту потрошача у 2018. години.  Она је истакла да Влада Републике Српске сваке године финансијски подржава пројекте удружења за заштиту потрошача који су уписани у евиденцију ресорног министарства како би се утицало на подизање свијести о правима потрошача и обавезама трговаца у Српској.

Конференцији су присуствовали представници Републичке управе за инспекцијске послове, јавних предузећа, трговачких центара и локалних заједница са подручја сарајевско-романијске регије.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.