Sign In

Република Српска има квалитетну туристичку понуду у здравственом туризму

Објављено:

Министарство трговине и туризма, у сарадњи са Привредном комором Републике Српске, организовало је данас у Бањалуци округли сто на тему „Активности на развоју здравственог туризма у Републици Српској“, са којег је поручено да Република Српска има квалитетну туристичку понуду када је ријеч о бањском и здравственом туризму.

Округли сто, којем су присуствовали представници ресорних министарстава и кластера здравственог туризма из Републике Српске, Србије и Хрватске, одржан је у циљу упознавања са потенцијалима и постојећом понудом здравственог туризма, као и са будућим активностима на унапређењу и промоцији овог вида туризма у Републици Српској.

Савјетник министра трговине и туризма Александар Ђурић рекао је да бање у Републици Српској из године у годину биљеже све већи туристички промет и да то треба да буде повод за подизање квалитета понуде. Он је нагласио да је у бањама забиљежен највећи број посјетилаца и остварених ноћења, што је додатни стимуланс да не буду само центри за лијечење и рехабилитацију, већ да имају значајно мјесто и у дијагностици, превенцији, рекреацији и побољшању општег здравља.

Према његовим ријечима, у Републици Српској постоје претпоставке за развој здравственог туризма, а допринос томе је и недавно основани Кластер здравственог туризма Републике Српске као још једна полуга која ће бити важна за његов развој.

„Имамо квалитетну медицинску услугу и услове лијечења у приватном и јавном сектору. Велики број приватних здравствених установа пружа услуге здравственог туризма, те смо хтјели кроз институционалну подршку дати форму која ће бити званична, која ће на примјерима Србије и Хрватске профилисати нове правце развоја“, навео је Ђурић.

На округлом столу је истакнуто да су међу корисницима услуга у бањским центрима до сада предњачили гости из Хрватске и Словеније, те да је конкурентност Републике Српске у односу на земље у окружењу полазна основа за даљу промоцију понуде здравственог туризма Српске, а која ће се у наредном периоду посебно одвијати у оквиру Кластера здравственог туризма Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.