Sign In

Састанак Радне групе за туризам у вези са реализацијом пројекта „Туризам, промоција и развој”

Објављено:

Представник Министарства трговине и туризма Јелена Гавриловић присуствовала је у Будви, у периоду од 9. до 11. децембра 2019. године, десетом састанку Радне групе за туризам, у вези са реализацијом пројекта „Туризам, промоција и развој”. Радну групу чине представници земаља Западног Балкана, а пројекат имплементира Савјет за регионалну сарадњу, уз финансијску подршку Европске уније. Укупан буџет пројекта износи 5 милиона евра.

 

У оквиру пројекта креирана је културна рута којом се промовише културно-историјско насљеђе Балкана, у који су уврштени НП „Козара”, НП „Сутјеска” и Бањалука са својим споменичким комплексима посвећеним Другом свјетском рату. Поред тога, кроз пројекат се промовишу и руте у авантуристичком туризму.

 

На састанку Радне групе представљене су наредне активности пројекта, као и корисници средстава гранта, међу којима је Удружење жена „Маја” из Братунца са пројектом “Промоција и развој сеоског и авантуристичког туризма у Братунцу”. Пројекат има за циљ укључивање жена кроз одрживи туризам и локалну гастрономију.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.