Sign In

Састанак министара Глухаковића и Клокића са представницима Свјетске банке

Објављено:

У Министарству за економске односе и регионалну сарадњу данас je одржан састанак министра Предрага Глухаковића и министра Златана Клокића, и њихових сарадника, са директорицом Генералне праксе за трговину и конкурентност Свјетске банке Сесил Фруман (Cecile Fruman), главним економистом Џоном Насиером (John L. Nasier),  те њиховим локалним сарадницима.

 

Циљ посјете је била размјена информација о тренутном стању у области пословног окружења и будућим плановима Владе Републике Српске на побољшању истог, те како тренутни и будући програми и пројекти Групације Свјетске банке могу помоћи у стварању повољнијег пословног амбијента.

 

Обе стране су се сагласиле да је досадашња сарадња била добра, те да је неопходно наставити активности на унапређењу услова за пословање, а посебно у областима почетка пословања, снажније примјене е-управе, унапређења инфраструктуре квалитета и испуњавања ЕУ стандарда, подршке расту извоза, наставку хармонизације прописа у вези са извозом роба, као и наставку активности на привлачењу, задржавању и проширењу страних директних инвестиција у Републику Српску.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.