Sign In

Састанак са делегацијом Пољске

Објављено:

Министар трговине и туризма Сузана Гашић састала се данас у Бањалуци са делегацијом Западно-поморавског војводства из Шчечина, из Пољске, коју је предводио секретар Војводства и директор Владе војводства Prszemyslaw Wlosek.

Састанку су присуствовали и Premyslaw Wraga из Одсјека војводства за науку, културу и народно наслијеђе, Julia Sienkiewicz почасни конзул БиХ у Шчечину и Ковиљка Шпирић амбасадор БиХ у Пољској.

На састанку су представљене активности које су урађене у претходном периоду на промоцији Републике Српске у Пољској, а разговарано је и о могућностима за унапређење сарадње између двије земље у области туризма.

Министар Сузана Гашић упознала је делегацију Пољске са најзначајнијим туристичким потенцијалима Републике Српске, међу којима је посебно издвојена туристичка понуда бањских центара, као и понуда зимских центара, националних паркова и градова.

Потврђено је да је највећи број пољских туриста који долазе у Републику Српску заинтересован за бањске центре, рафтинг и активности на отвореном, те јединствену гастрономску понуду, међу којом је посебно издвојена понуда вина.

На састанку је предложено неколико активности за наредни период, које ће се, између осталог, односити на промоцију туризма, сарадњу са здравственим кластером туризма, као и размјену искустава и знања у туристичкој области.

Представници Војводства исказали су задовољство доласком у Републику Српску, и упознавањем са природним љепотама и туристичким потенцијалима Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.