Sign In

Састанак са директором предузећа Аеродроми РС

Објављено:

Министар трговине и туризма Сузана Гашић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић и помоћник министра саобраћаја Миладин Поњарац разговарали су данас са директором предузећа „Аеродроми Републике Српске“ Миланом Рачићем.

 

Разговарано је о могућностима за успостављање директне авионске линије између Бањалуке и Москве, с циљем унапређења сарадње и привлачења туриста из Руске Федерације у Републику Српску, за шта, према анализама које су вршене у претходном периоду, постоји интерес.

 

Министар Сузана Гашић навела је да је успостављање директне авионске линије између Републике Српске и Русије важно за поједностављивање долазака руских туриста у Српску. Она је подсјетила да Министарство трговине и туризма у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Москви реализује активности на промоцији Републике Српске на руском тржишту, те да је поред организације посјете руских новинара, која је реализована од 10. до 15. октобра ове године, за наредни период предвиђено успостављање сарадње и са туристичким агенцијама и туроператорима из Русије. Гашићева је навела да план промоције предвиђа остваривање директног контакта на руском тржишту, како би се Република Српска што више приближила руским туристима.

 

 На састанку је наведено да постоје могућности за увођење чартер лета између Бањалуке и Москве, те да је Аеродром Бањалука, у складу са својим капацитетима, спреман да одговори на захтјеве авиопревозника који буде исказао интерес за успостављањем сарадње. Истакнуто је и да ће ресорна министарства у Влади Републике Српске подржати активности око увођења директне линије Бањалука-Москва, као прилике за остваривање додатних користи у међусобној сарадњи између двије земље.

 

Закључено је да је потребно извршити додатне анализе у наредном периоду од стране туристичких агенција како би се процијенио потенцијал Републике Српске као туристичке дестинације за туристе који би дошли из Русије, што би даље водило у правцу преговарања са потенцијалним авиопревозницима.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.